Återanvändbart emballage

I enlighet med vår nollavfallspolicy strävar VALE efter att implementera åtgärder för att minska och återanvända redan befintliga resurser och skapa ett kretsloppssystem som är betydligt bättre för vår miljön än att producera helt nya produkter från återvunna eller förnybara material.

Med detta i åtanke har VALE inlett ett samarbete med en av de största danska leverantörerna av återanvändbart emballage - RE-ZIP® - för att erbjuda våra kunder möjligheten att bidra till ett mer miljövänlig köp.

Återviningsbart emballage, även känt som återanvändbart emballage, är framtiden för frakt av varor och sätter stopp för engångsemballage genom att återanvända samma förpackning om och om igen, samtidigt som koldioxidutsläppen minskar avsevärt med upp till 80% och hjälper vår kära miljö.

Ditt miljövänliga val

Välj att handla med omtanke med vårt återanvändbart emballage, för att skona miljön från engångsemballage. När du returnerar emballaget till oss får du automatiskt en värdecheck på:

50 DKK värdecheck till ditt nästa köp
(tjänsten är för närvarande endast tillgänglig i Danmark)

Hur du använder RE-ZIP Återanvändbara emballage

1. Välj alternativet när du beställer

I kassan väljer du alternativet "RE-ZIP återanvändbart emballage" för ett miljövänligare köp

2. Mottag din beställning

Ta emot din beställning i vårt återanvändningsbara emballage RE-ZIP, packa upp och vik emballaget så att det är platt och redo att returneras

3. Skanna och returnera

Använd mobilappen RE-ZIP för att hitta närmaste inlämningsställe. När du kommer fram skannar du QR-koden på emballaget med din smartphone och returnerar det för att få vår värdecheck

När emballaget har returnerats ser RE-ZIP:s infrastruktur till att det förs till en rengörings- och desinfektionscentral där det förbereds för nästa leverans, så att det kan användas igen och igen och igen...

Återanvändbart emballagegör en skillnad

VALE arbetar hårt för att bekämpa vår slit-och-släng-kultur. Miljön belastas i onödan varje gång förpackningar hamnar i soporna och nya måste produceras.

Därför vill VALE uppmärksamma och uppmana våra kunder att delta i ett kretslopp där emballagen återanvänds många gånger. När vi återanvänder förlänger vi förpackningens livslängd och sparar de resurser som skulle ha gått åt till att producera nytt.

Med vårt kretsloppssystem kan kunden välja en miljövänlig emballage till en extra kostnad av 15 DKK, medan VALE kvitterar med att belöna kundens goda beteende med en extra värdecheck på 50 DKK.

För närvarande gäller vårt system för återanvändbart emballage endast för beställningar inom Danmark. Nya länder håller på att implementeras och bör vara tillgängliga inom kort. Kontakta oss och ta reda på om och när tjänsten kommer att vara tillgänglig i ditt land.

De viktigaste fördelarna

RE-ZIP återanvändingsbara emballage

Vik ihop och lämna tillbaka den tomma RE-ZIP-förpackningen på en av de många RE-ZIP inlämningsställen som du hittar i appen - helt gratis - och belönas med en värdecheck på 50 DKK till ditt nästa köp.

Säg nej till engångsemballage och välj vårt återanvändingsbara emballagesystem "RE-ZIP"!

Hämta RE-ZIP appen här

Låt oss höra från dig

Har du fortfarande frågor om hur du använder våra återa?