Möt våra partners

Att hitta lämpliga specialprodukter och tjänster för en familjemedlem med särskilda behov kan vara svårt och tidskrävande.

Vi skapade VALE UNITED för att inte bara erbjuda en översikt, utan också för att stolt presentera dig för företag som har hjärtat på rätt ställe. Företag som - precis som vi - kämpar för större acceptans och värdighet inom funktionshinderområdet.

Nedan hittar du ett urval av våra betrodda partners.
Vi hoppas att ni får glädje av varandra.

Stödjer stolt CDG-världen

World CDG Organization (WCDGO) är den kollektiva rösten och nätverket för personer som lever med CDG.

CDG står för Congenital Disorders of Glycosylation, vilket är en stor grupp sällsynta ärftliga sjukdomar som påverkar glykosyleringen. Den påverkar cellfunktionen i de flesta organsystem i varierande grad, vilket innebär att barn ofta uppvisar avvikelser i leverenzymer, matsmältning och absorption, körtelfunktion (t.ex. sköldkörteln), blodkoagulation och immunologisk funktion (mottaglighet för infektioner).

WCDGO strävar efter att förändra världens förståelse för CDG och förespråkar att de som lever med CDG ska förbättra sina liv och sina familjers liv. De agerar genom att ge en stark gemensam röst till regeringar, forskare, kliniker och industri för att främja forskning, diagnos, behandling och tjänster för CDG.

Att röra på kroppen förändrar hjärnan

Scandinavian Center of Neurodevelopmental Movement (SCNM) är ett neurovetenskapligt inlärnings- och hjärnrehabiliteringscenter för barn med särskilda behov och deras familjer. Centret är baserat på Anat Baniels metod för barn, Neuromovement™.

SCNM erbjuder handledning och träning för barn med särskilda behov samt handledning av föräldrar som tränar sina barn i hemmet enligt Servicelagen § 32. Centret erbjuder även särskilda utbildningar för föräldrar, anhöriga eller yrkesgrupper i samband med neurofysiologisk träning av barn med särskilda behov.

Sondmatningsmåltider tillverkade av naturliga ingredienser

Bellyfood-måltider handlar om att ge personer med sondmatningsbehov möjlighet att få riktig mat i magen. Måltiderna består av ingredienser som magen känner igen och som liknar det som resten av familjen äter.

Bellyfoods måltider hjälper den sondmatade personen att få en komplett måltidsupplevelse och vårdpersonalen att inkludera den sondmatade personen i den normala måltiden på lika villkor som resten av familjen.

Måltiderna är lämpliga för barn från 3 år och vuxna och har ett genomsnittligt energiinnehåll på 110-112 kcal/100 g. De är också ekologiska, laktosfria, utan tillsatser eller konserveringsmedel, utan tillsatt socker och har låg glutenhalt.

Att främja inkludering av personer med funktionsnedsättning på arbetsplatsen

HumanKind arbetar med offentliga och privata organisationer för att normalisera funktionshinder på jobbet och stärka alla anställda genom att bryta ner rädsla och missförstånd genom workshops, utbildning och rådgivning. De hjälper organisationer att attrahera och behålla talanger med olika bakgrund och skapa positiva kulturella förändringar som driver produktivitet, lönsamhet och innovation.

Besök deras webbplats eller mejla info@wearehumankind.dk om du vill veta mer.

Specialdesignade vintervantar

Rumlii-vantarna är specialdesignade vintervantar som tar hänsyn till motoriken hos barn i åldern 1-4 år.

Vantarna är designade i Danmark av Martin Niemann, som tidigare har arbetat som förskollärare i över 10 år.

Vantarna har en rund form som lämnar plats för barnets fingrar, så att de automatiskt formar sig efter det som barnet vill greppa. De är tillverkade av 70% ull och 30% akryl och testade för skadliga kemikalier. De går snabbt att ta på, ingen vänster- eller högerhand, inga tummar att krångla med och de stöder ditt barns intuitiva inställning till lek och rörelse.

Läs mer om hur du blir en betrodd partner
Tillbaka till VALEs produkter