Rullstolar är mer än bara hjälpmedel - de är förlängningar av användarens kropp (som fötter eller ben) och även av deras personliga stil och uttryck.
Vi klär oss för att se bra ut, så varför inte få vår rullstol att se bra ut?

I takt med att teknik och innovation utvecklas, utvecklas även de tillbehör som kan användas för att anpassa och förbättra rullstolsupplevelsen. Från eleganta pushrim-överdrag till specialiserade hjulekrar och högteknologiska handskar - dessa smarta tillbehör ger inte bara stil, utan förbättrar också rullstolsanvändarnas funktionalitet och komfort.

Det är här vi vill presentera ett av våra VALE United-partnerföretag – RehaDesign – som delar samma uppdrag och värderingar för att göra världen till en bättre plats för människor med funktionsnedsättningar eller särskilda behov.

Med tiden och med användning kan många rullstolar se gamla och trötta ut. Färgen spricker och skjutbanden blir repiga.

RehaDesign Rullstol Pushrim Covers i kombination med Seksi Spokes gör din rullstol vacker igen. RehaDesign pushrim-överdrag finns i 7 färger (röd, blå, grön, gul, rosa, lila och svart) och Seksi Spokes är färgmatchade för att matcha pushrim-överdragen och kombinationen ser fantastisk ut, som du kan se i videon nedan.


 

Vissa föredrar kontrasterande färger (t.ex. svarta pushrimöverdrag i kombination med röda Seksi-ekrar), medan andra väljer flerfärgade Seksi-ekrar.
RehaDesign sätter gärna ihop en anpassad färgkombination åt dig utan extra kostnad.

Inte bara din rullstol kommer att tacka dig, utan även dina händer.
RehaDesigns fälgkåpor är tillverkade av ett material som ser ut och känns som gummi, men det är inte gummi. Därför förbättrar fälgkåporna greppet på rullstolens drivrem, vilket gör rullstolen lättare att driva. Och de känns mjukare och behagligare mot händerna än rå aluminium. Vid extrema väderförhållanden som mycket kalla vintrar eller mycket varma somrar skyddar de dessutom händerna mot temperaturer.

Rullstolsskydd skyddar inte bara dina händer, de skyddar också ditt hus. Det är mycket vanligt att rullstolsanvändare stöter emot dörrar och väggar och lämnar repor. Det är inte bara pushrimen som skadas, utan även väggarna. Med RehaDesigns pushrim-överdrag är skadade dörrar och väggar ett minne blott.

RehaDesign erbjuder också ett specialiserat pushrimöverdrag för personer som behöver extremt grepp, t.ex. förlamade personer. Dessa överdrag kallas "Groovy Pushrim Covers" på grund av spåren eller slitbanorna, som är mycket lika slitbanorna på ett cykeldäck. Dessa räfflor ökar ytan på pushrimen och de flesta tetraplegiker tycker att det är mycket lättare att skjuta rullstolen.

Många som använder pushrimskydd vill också skydda sina händer med rullstolshandskar. RehaDesign har ett omfattande sortiment av rullstolshandskar för alla typer av rullstolsanvändare. De är tillverkade av högkvalitativt läder med ett specialiserat grepptyg inbyggt i handflatan. Naturligtvis finns det handskar för personer med normal handfunktion och för personer med nedsatt handfunktion, t.ex. tetraplegiker.

Tillbehör till rullstolar ger mer än bara stil

Sammanfattningsvis förbättrar smarta tillbehör funktion, komfort och säkerhet för användarna.

Från pushrim-överdrag och speciella hjulekrar till rullstolshandskar - dessa tillbehör gör det möjligt för användarna att anpassa sina rullstolar så att de passar deras individuella behov och preferenser. Genom att investera i coola tillbehör kan rullstolsanvändare lyfta sin körning och bli uppmärksammade var de än går.

RehaDesign har ett stort urval av roliga och snygga rullstolstillbehör som skickas över hela världen från RehaDesigns webbplats.

Kolla in dem just nu!

Hugo Perdigao
Taggad: VALE United